Trouwen in de herfst of winter

Trouwen in Eigen Tuin werkt al jaren heel prettig samen met professionele weddingplanners.
Hieronder een leuke ingezonden blog van Master Weddingplanner en Eventplanner
Astrid Blaauw-Thoonsen.

Sfeervol, romantisch en knus; zomaar een paar woorden die van toepassing zijn op een trouwdag in de herfst of de winter. Veel kaarsen, lichtjes, plaids en kussens zie je terug bij een trouwdag in deze seizoenen. Je kunt de styling helemaal aanpassen aan het seizoen. Vergeet bijvoorbeeld niet de fakkels richting de entree van jullie trouwlocatie voor een warm welkom voor jullie gasten. 

Het is zo romantisch om samen met je gasten bij de open haard op te warmen en te genieten van warme chocolademelk met slagroom of glühwein. Misschien laat het weer het zelfs wel toe om buiten vuurkorven aan te steken en daar met z’n allen een moment te zijn, weggekropen onder de warme plaids. 

Gaan jullie naar buiten voor een drankje of een fotoshoot, zorg als bruid er dan voor dat je een jasje of een stola hebt wat je aan kunt doen. Veel bruidswinkels hebben daar mooie items voor, die perfect passen bij jouw trouwjurk. 

En wat dacht je van de prachtige kleuren van de natuur in de herfst. Een bruidspaar van mij ging ooit in het najaar locaties bezichtigen en zij waren van plan om in het voorjaar te trouwen. Maar bij het zien van de mooie herfstkleuren hebben zij er uiteindelijk voor gekozen om in oktober te trouwen. En wat een goede keuze! De foto’s zijn zo ontzettend mooi geworden en de aankleding van het kasteel was fantastisch door de warme kleuren die zijn gebruikt. 

Herfst of winter huwelijk
Herfst of winter huwelijk van Trouwen in Eigen Tuin

Een ander bruidspaar heeft bewust voor de maand december gekozen. De locatie was al helemaal in kerstsfeer ingericht en daar konden zij hun styling mooi op afstemmen.

De bruidsparen geven ook vaak aan dat trouwen in het najaar of de winter als voordeel heeft, dat men zich niet druk hoeft te maken over het weer. En daar hebben ze helemaal gelijk in. Het gebeurt namelijk best vaak dat men bij trouwen in de lente of zomer veel stress heeft over het wel of niet buiten kunnen trouwen. Dat is namelijk 1 van de belangrijkste redenen waarom men in de lente of zomer wil trouwen; de mogelijkheid tot een ceremonie in de tuin.

Maar trouwen in de herfst of winter wil helemaal niet zeggen dat je niet in een tuin kunt trouwen. Wat dachten jullie van het plaatsen van een tent die helemaal gesloten is, maar transparante wanden heeft, zodat je toch het gevoel hebt dat je buiten bent. En door het plaatsen van heaters zullen jullie en je gasten het niet koud krijgen. 

Voor het eten gedurende de dag kun je kiezen voor seizoensgebonden gerechten. Ook een kaasfondue of buffet met stampotten is ontzettend leuk om aan te bieden. Veelal wordt er toch gekozen voor een stijlvol meergangen diner aan fraai gedecoreerde tafels. Goudaccenten en gebruik van materialen in warme kleuren en verse of droogbloemen vormen samen een waanzinnige setting. Niet een ‘standaard’ huwelijksdiner, maar wel een diner wat men nooit meer zal vergeten.

Is jullie interesse gewekt voor een trouwdag in de herfst of winter, dan kan ik jullie als weddingplanner met de organisatie hiervan volop assisteren. Sinds 2008 ben ik werkzaam als weddingplanner en heb in al die jaren veel kennis van de markt opgedaan en al meer dan 160 huwelijken georganiseerd. Ik werk graag samen met ‘Trouwen in eigen tuin’ en ‘Homemade, catering op maat’. Zij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van bruiloften in een tuin, op locatie en het regelen van de volledige catering. Samen zorgen wij ervoor dat het een trouwdag wordt om nooit te vergeten.

Gouden accenten met okergeel, royal blue en zacht roze.
Verzorgd door Trouwen in Eigen Tuin.

Benieuwd hoe andere bruidsparen de samenwerking met Astrid Blaauw Weddings & Events hebben ervaren, ga dan naar mijn website en check de referenties. Zijn er vragen, laat het mij dan weten via het contactformulier of een mail aan astrid@astridblaauw.nl

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

Met liefdevolle groet,

Astrid Blaauw Weddings & Events

Photocredits :
https://www.simonejanssen.com
Myron Kortekaas van Trouwen in Eigen Tuin.


Comments are closed.